Start 

Intro

Tekst & Fotos

Guldsmede

Vandnymfer

Sommerfugle

Natsværmere

Andre Insekter

Dyr

Zoo

Blomster

Svampe

Himmel

Ved vandet

Anden Natur

Div. Fotos

Sten & Fossiler

Gæstebog

Links

 

Senest opdateret:

18. apr. 2014

 

* Fovrfeldbækken og Sønderris, Esbjerg

-Mit lokale naturområde....

 

Fovrfeld Bæk og den omkringliggende natur er mit lokale naturområde, og det sted, hvor jeg har fotograferet mest. Inden jeg rent faktisk fandt ud af, hvad bækken hed, er mange af mine billeder blevet stedbetegnet som "Sønderris" - i de tilfælde, hvor jeg har fotograferet nærmest Sønderris. Fremover vil jeg dog udelukkende stedangive disse billeder som "Fovrfeldbækken, Esbjerg" - ligegyldigt om de er taget nærmest Sønderris, Gjesing eller Fovrfeld! Hvis der ønskes en nærmere præcisering af evt. steder, hvor jeg har fotograferet bestemte emner, er du velkommen til at spørge!

 

Vil du se et kort over området, som bækken strækker sig over? Klik her for et kort, som jeg har lånt fra Esbjerg Kommunes hjemmeside (kun i pdf-format!)

 

Se billeder af området, ved at klikke på de små billeder forneden.

.

.
.
.
.
.

Jeg interesserer mig især for guldsmede og vandnymfer, og jeg har ved og nær Fovrfeldbækken observeret: 

Blå MosaikguldsmedBrun MosaikguldsmedEfterårs-MosaikguldsmedBlodrød HedelibelAlm. HedelibelStor HedelibelBlå LibelFireplettet Libel, Glinsende Smaragdlibel,  Stor KejserguldsmedLille KærguldsmedFlagermus Vandnymfe,   Alm. VandnymfeHestesko VandnymfeSpyd-VandnymfeStor FarvevandnymfeRød VandnymfeAlm. Kobbervandnymfe,  Grøn Kobbervandnymfe

 

-Derudover har jeg i juni 2010 haft en enkelt observation af en Pragtvandnymfe ved bækken - enten Blåbåndet eller Blåvinget. Jeg kan ikke se forskel - kan du? Jeg beklager den dårlige billedkvalitet! I maj 2012 havde jeg endnu en observation af en ubestemmelig Pragtvandnymfe i området. 

..

Af dagsommerfugle har jeg indtil videre observeret følgende ved og nær Fovrfeldbækken: 

Stor BredpandeStregbredpandeSkråstregbredpande, Lille IldfuglDukatsommerfuglAlm. BlåfuglRødplettet BlåfuglSkovblåfuglIsblåfuglBlåhaleAuroraCitronsommerfuglGrønåret KålsommerfuglLille KålsommerfuglStor KålsommerfuglDagpåfugleøjeNældens TakvingeNældesommerfuglAdmiralEngrandøjeGræsrandøjeOkkergul RandøjeSkovrandøjeOkkergul Pletvinge

 

Andre sommerfugle, som jeg kun har set i Sønderris - og (vel at mærke) ikke nede ved bækken:

Sandrandøje - i min have &  Storplettet Perlemorsommerfugl - ligeledes i min have.

.

Fotos, tekst & grafik © Hanne Skriver Olesen, 2004/14