Digital Scrapbooking, print 1

-udprintet og sat i ringbind med plastlommer


Nyhed pr 12. april 2014

.

Er du træt af at klippe-klistre, er det småt med pengene - eller trænger du bare til at prøve noget nyt? Så er digital scrapbooking en oplagt mulighed! Der er store mængder gratis digital scrapbook grafik at finde online og du behøver end ikke at printe herlighederne ud. Det har jeg dog altid selv gjort, når jeg har færdiglavet en side.

Og man kan sagtens blive bidt af denne form for scrapbooking, hvilket mine 4 sider indenfor dette emne vist viser meget godt :) Og så er det ikke engang alle de digi-scrapbooking sider, jeg har lavet, som jeg fremviser. Og der er mange fordele ved den digitale form. Der er jo dybest set ingen begrænsning for, hvad der kan komme på siderne. For hvis "det" findes, så findes det nok online ;)

.
Grafik der er lavet specifikt til digital scrapbooking, er ofte lavet i .png format - og i en meget stor størrelse, så grafikken ved udprint kan stå flot. Png har (modsat jpg) den fordel, at det kan laves med gennemsigtig baggrund - og det vil vi jo gerne have, hvis vi skal klaske en masse grafik oveni hinanden :) Gif-filer kan ganske vist også laves med gennemsigtig baggrund, men kvaliteten er ikke den samme, så det kan ikke anbefales. Ved filer med ugennemsigtig baggrund er jpg dog et glimrende valg.

Hvis du ikke allerede har en god samling digital scrapbookgrafik, kan du jo meget passende starte med at søge efter det online. Gør det endelig på engelsk, hvis du skal forøge dine chancer for at finde noget interessant :) Du kan evt søge efter Free digital scrapbook graphics og se, om du ikke skulle være heldig. Der ligger i hvert fald utroligt meget online, og jeg har selv hentet over 50 GB scrapbook grafik til min egen samling. Jeg har dog ikke rigtig gjort det indenfor de seneste år, så derfor ligger jeg ikke inde med en masse brugbare links til gratis grafik. Dog kan jeg lige ryste disse to ud af ærmet:

Best free digital scrapbook -En side der samler og linker til scrapbook grafik på diverse sider.

Shabby Princess -Absolut værd at kigge på.

 

-Og jeg lover, at der er mange, mange flere - men dem må du selv finde :)

 

For flere år siden lavede jeg selv noget (simpelt) scrapbookgrafik, og listen over dette findes på DENNE SIDE  -Jeg re-uploadede det i 2011 til min 4shared-konto (fordi filerne er så tunge!) og det er stadig tilgængeligt.

 

Du har brug for et program til at sammensætte dine digitale sider i. Det kan være et billedbehandlings-/tegneprogram, såsom Photoshop eller Paint Shop Pro. Begge er meget populære at bruge, men mindre kan sagtens gøre det. Rent faktisk er de fleste af mine digitale sider sammensat i det lille simple program, der hedder Microsoft PhotoDraw og var med i Office2000-pakken !!!

 

I løbet af de sidste par år er jeg vendt tilbage til traditionel scrapbooking igen, men jeg har ikke droppet den digitale form, og jeg vil formentlig lave mere af denne slags på et senere tidspunkt :)

.


.
.
.
.
.

.

Se også : Print 2  *   Print 3  *  Print 4  

 

Tilbage til:

Hannes Scrapbook-hjælpeside

.

Fotos, tekst & grafik © Hanne Skriver Olesen, 2004/14  //  En del af  www.sennah.dk