Startsiden

Nyheder

Gæstebog

.

 

Miller

1994-2011

(Mindeside)

 

.

Dubia-Kakerlakker (foderdyr)

.

Klik på billederne for at se dem i større udgaver!

Da frøerne ikke er planteædere, skal der kød på bordet - levende, vel at mærke. De bliver blandt andet fodret med ungerne af Dubia-Kakerlakker, som også er deres primære fødekilde.
På det første billede ses nogle af kakerlakkerne, under en rengøring af boksene, som de bor i. Der ses både små og store unger, såvel som voksne på billedet. På det andet billede ses en voksen hun ved siden af min tommelfinger, så man kan få en fornemmelse af størrelsen. På det tredje billede ses endnu en hun - denne gang med en kokon.
.
<< Kakerlakkernes måde at vokse på, er ved at skifte ham. Her ses en hun efter sidste hamskifte, så nu har vi at gøre med en voksen dame ;) Til de der ikke ved det, kan jeg oplyse, at det kun er voksne hanner, der har lange vinger. De voksne hunner har altid korte vinger, som det ses på billedet. Den hvide farve er ikke blivende. Lige så snart kakerlakken er "hærdet", får den sin rigtige farve.
.

På de sidste 3 billeder ses en han, lige fra den er på vej ud af hammen, til den er helt ude. Jeg er ret sikker på, at det også her er tale om det sidste hamskifte, og at det nu er en voksen. Vingerne er blot ikke foldet helt ud endnu.

Elvis

12. aug. 2011

Bella

Maj 2013

Bundy 

& Perle

2009

Sidste opdatering: 13. apr. 2014.

Fotos, tekst & grafik © Hanne Skriver Olesen, 2011-14  //  En del af www.sennah.dk