"Malerier" på den LETTE måde!!!


Senest opdateret: 18. april 2014

.

I sommeren 2013 besluttede jeg mig endnu en gang for at forsøge at lave mine egne malerier - men jeg havde et problem! Jeg KAN IKKE MALE - som i overhovedet ikke! De fleste 5-årige har formentlig større kunstnerisk talent, end jeg har på det punkt :) Så jeg blev nødt til at gå andre veje, og disse "malerier" er resultatet deraf. De var utrolig lette at lave, kræver ingen særlige færdigheder eller stor tålmodighed - lige som jeg kan lide det :)

.

.

MATERIALER: Lærreder, spartelmasse (i pulverform), akryl-hobbymaling i hhv. sort og sølv + evt. aflagte, billige smykker (eller andet) til indstøbning i spartelmassen. En pind og en spartel kan med fordel bruges som redskaber.

FREMGANGSMÅDE: Jeg havde indkøbt en billig pulver-spartelmasse, som jeg fortyndede mere, end man normalt vil gøre, hvis man skal lappe huller. Dernæst smurte jeg den tyndtflydende spartelmasse ud på lærrederne. Jeg havde nogle aflagte kina-smykker liggende, som jeg derefter trykkede ned i den våde spartelmasse på nogle af lærrederne. Nogle af dem, er der en "dryppende" effekt på. Det er lavet så simpelt, som ved at køre en pind rundt i den våde spartelmasse. Så lav den endelig ikke massen for tyk, da den så ikke vil være så let at forme. De lærreder der har en "krakeleret murværk"-effekt, er lavet så let, som ved at trykke spartelmassen sammen ved hjælp af en spartel, da den så småt begyndte at tørre.

Da de var tørre, malede jeg lærrederne helt sorte overalt. Da det ligeså var tørt, tog jeg en LILLE BITTE SMULE sølvmaling på en skuresvamp (den bløde side) og gnubbede lærrederne med den - og på den måde lavede jeg den lidt slidte effekt. Det var det hele - og det var dælme LET !!! :)

BEMÆRK: Når du arbejder med pulver-spartelmasse, så husk endelig at røre massen rigtig godt sammen med vandet. Er det ikke rørt nok sammen, er der stor sandsynlighed for, at spartelmassen vil flække, når den er tør!

.

.

Tilbage til: Hannes Diverse

.


Fotos, tekst & malerier © Hanne Skriver Olesen, 2014 // En del af www.sennah.dk