Start 

Intro

Tekst & Fotos

Guldsmede

Vandnymfer

Sommerfugle

Natsværmere

Andre Insekter

Dyr

Zoo

Blomster

Svampe

Himmel

Ved vandet

Anden Natur

Div. Fotos

Sten & Fossiler

Gæstebog

Links

 

Senest opdateret:

30. juli 2008

 

* Lyslokning af natsommerfugle - Juli 2008

-Alle billeder er fra Sønderris, Esbjerg. Klik på billederne for at se dem i en større udgave! Kamera: Nikon Coolpix P80.

 

Efter at være blevet introduceret for lyslokning af natsommerfugle på Fugle & Natur's weekendtur til Molslaboratoriet (30.maj-1.juni '08) fik jeg også selv lyst til at prøve dette. 

 

For nemhedens skyld er min terrasse blevet stedet, hvor det sker, og i mangel af "rigtigt" udstyr til lyslokning, har jeg brugt min ene bordlampe - med en alm. 100 watt pære i - ude på terrassen. De to første gange jeg prøvede det (18. og 19. juli) skete der ikke alt for meget, men vejret var heller ikke noget at råbe hurra for. Men den 22. juli var der rimelig aktivitet og jeg fik indfanget en del. Mange af dem var dog gengangere. Natten til den 30. juli skulle jeg prøve igen, og jeg skal lige love for, at der var mange natsommerfugle på vingerne - men det har sikkert også en betydning, at min sommerfuglebusk sprang ud få dage tidligere!

.

100 watt pære
glas + pap Boks Ved hjælp af et plastikglas og et stykke papir, fangede jeg nogle af de natsommerfugle, der kom forbi, så jeg kunne fotografere dem i et bedre lys, når dagslyset kom igen. I stedet for at de skulle sidde i små glas, havde jeg omlavet en plastikboks til dem, som de kunne overnatte i. 

.

Forneden ses nogle af de natsommerfugle, som jeg fangede - eller fotograferede direkte om natten. Ved nattefotografering har blitzen i nogle tilfælde givet et lidt for skinnende resultat.  Jeg har forsøgt - så vidt muligt - kun at vise forskellige slags, men der er muligvis enkelte gengangere ind i mellem. Alle indfangne natsommerfugle blev sluppet fri efter fotograferingen, hvis de da ikke selv stak af, inden jeg overhovedet fik taget et billede, he he.

.

.
.
.
.
.

Natsommerfuglene var ikke de eneste der blev lokket til af lyset. Her er nogle af de andre småkravl der kom forbi....

.

.

Fotos, tekst & grafik © Hanne Skriver Olesen, 2004/08