Start 

Intro

Tekst & Fotos

Guldsmede

Vandnymfer

Sommerfugle

Natsværmere

Andre Insekter

Dyr

Zoo

Blomster

Svampe

Himmel

Ved vandet

Anden Natur

Div. Fotos

Sten & Fossiler

Gæstebog

Links

 

Senest opdateret:

11. aug. 2006

 

* Det havde jeg ikke troet om dig...

-Denne sætning og andre, så som "Er det ikke lidt nørdet?!" og "Det var da en underlig hobby" er nogle af disse udtalelser jeg støder på, når jeg fortæller om min store lidenskab for insektfotografering. 

 

Selv om interessen for fotografering af insekter har fået en større udbredelse, i takt med at digitalkameraet er faldet så meget i pris, at de fleste kan være med, støder jeg ikke på mange i min hverdag, som rigtig forstår min interesse..

 

Det de fleste gerne vil vide er, hvorfor jeg har denne hobby! Det vil jeg hermed forsøge at fortælle...

 

Som så mange andre, startede jeg selv med at fotografere insekter, efter investeringen af et digital kamera. Før jeg gik den digitale vej, havde jeg simpelthen ikke udstyret til at fotografere de små kræ. Jeg har dog også kun fotograferet insekter, siden foråret 2002, så det var der min hobby startede. Dog har jeg altid været fascineret af makro-fotografering. At noget der ofte er så småt og nemt bliver overset i naturen, kan være så interessant og detaljeret, når det bliver forstørret på et billede, er for mig langt mere spændende, end at se på billeder af "moster Gerda!" :o)

 

At tage billeder af mennesker, har ikke den store interesse hos mig. Ikke at det skal misforstås; for jeg har naturligvis taget mange billeder af familien i forbindelse med julen og andre højtider. Men det er minder jeg har fotograferet, og ikke en del af min hobby!.

Sennah

Muligvis

en nørd ;o)

 

At fotografere insekter, er for mig, ikke blot at komme hjem med et "trofæ" i form af et foto. Det er lige så meget en naturoplevelse. -Og en udfordring! For det er ikke altid så simpelt at få det perfekte insektbillede, som det er at tage det gode familiefoto!

 

Det er jo lidt nemmere at få moster Gerda til at smile bredt og sidde stille, det perfekte sted -end det er at overtale en guldsmed til at "smile til fotografen!" ;o)

 

Så de små, ofte oversete og detaljerede "motiver", naturoplevelsen og udfordringen, er kort sagt grundene til at jeg har denne hobby!


Fotos, tekst & grafik © Hanne Skriver Olesen, 2004/08