Start 

Intro

Tekst & Fotos

Guldsmede

Vandnymfer

Sommerfugle

Natsværmere

Andre Insekter

Dyr

Zoo

Blomster

Svampe

Himmel

Ved vandet

Anden Natur

Div. Fotos

Sten & Fossiler

Gæstebog

Links

 

Senest opdateret:

22. okt. 2009

 

* Guldsmede - Nærkontakt

Klik på billederne for at se dem i en større udgave. Tjek denne side: Hvor er billederne taget henne? 


.

    Blodrød Hedelibel -Sympetrum sanguineum

B B B B B B
B S S S S  

De første 7 billeder er fra den første nærkontakt, jeg havde med en guldsmed, så denne oplevelse var ret stor for mig! Siden hen har jeg erfaret, at det ikke er ret svært at lokke de små Hedelibeller hen på hånden, hvis blot ens bevægelser er rolige - og man har en smule tålmodighed! 

.

    Stor Hedelibel -Sympetrum striolatum

B        
Her på min eks-kærestes hånd.

.

    Sort Hedelibel -Sympetrum danae

HP HP HP HP HP  
Jeg trængte efterhånden til nogle bedre billeder af denne guldsmed, som jeg sidst havde fotograferet og set tilbage i 2002. Så da jeg endelig fik chancen igen, fik jeg også yderligere disse billeder af den lille, nysgerrige hedelibel, siddende på min finger.

.

    Blå Libel -Libellula depressa

S S S      
Så fandt jeg ud af, at det ikke kun er iblandt Hedelibellerne, der findes nysgerrige eksemplarer! Denne lille ven var ikke svær at lokke; men den sad dog ikke på hånden i mere end nogle få minutter.

.

    Stor Blåpil -Orthetrum cancellatum

B B B B B B
B K K      
Det er muligt, at disse guldsmede normalt er sky - det gælder bare ikke eksemplarerne her! På billede 5-7 ses min eks-kæreste med Stor Blåpil på sig, og på de sidste to billeder er det også ham, der har nærkontakten.

.

    Blå Mosaikguldsmed -Aeshna cyanea

FB FB FB FB FB FB
I 2009 fik jeg endelig en Blå Mosaikguldsmed op på hånden - ja, faktisk hele 2 eksemplarer. Her er billederne derfra. Jeg kunne dog godt have brugt nogle længere arme, da jeg tog billederne, he he. At fotografere så stor en guldsmed med et kamera (i højre hånd) påsat et 105 mm makroobjektiv, mens guldsmeden sidder på venstre hånd, er lidt svært, hvis man gerne vil have hele motivet med... og det er dér, jeg godt kunne have brugt nogle længere arme - min afstand var en anelse for kort  på de fleste billeder :)

Fotos, tekst & grafik © Hanne Skriver Olesen, 2004/09